Eksperimenti

Video 1. Prikaz uspješno obavljene autonomne navigacije pomoću razvijenog sustava.

Video 2. Još jedan eskperiment s uspješno obavljenom navigacijom. Sustav je imao manjih poteškoća prilikom skretanja, ali je ipak uspješno savladao problematični zavoj.

Video 3. Prikaz neuspješno ostvarene navigacije. Pogon robota je nasilno ugašen kako ne bi došlo do sudara. Mapiranje (učenje) je obavljeno dan prije, kada je parkiralište bilo prazno oko 18 sati, dok se navigacija obavljala u drugačijim atmosferskim prilikama (sljedeći dan oko 12h) i s punim parkilištem. Sustav nije mogao pronači značajke, jer su zaklonjene autima koje nisu bili ondje tijekom učenja, što je prouzrokovalo neuspjeh.

Video 4. Još jedan eskperiment s uspješno obavljenom autonomnom navigacijom i parkiranjem u garažu. Navigacija je ostvarena s istom naučenom vizualnom memorijom kao i u eksperimentu provedenom u Video 3. snimci. Navigacija je obavljena sljedeći dan oko 17h, kada je parkiralište bilo relativno prazno, baš kao i u sekvenci za učenje dan prije, pa je ovdje navigacija uspješna za razliku od one u Video 3. snimci.

Copyright 2012 Ante Trbojević