H.I.T.R.O.
Utrka u svemiru igara
UVOD

O Webu

Na ovim stranicama možete pronaći informacije o igri H.I.T.R.O. te o projektu u kojem je nastala, pronaći pokoju sliku iz igre, pogledati filmić, skinuti i sami isprobati naš proizvod te pogledati tko je kriv za nastajanje ovog projekta.

O igri

H.I.T.R.O. je jedna jako posebna igra! Na prvi pogled može djelovati kao najobičnija utrka u svemiru, ali ona je mnogo više od obične utrke! Naime svemir u kojem će se igraći natjecati je pun objekata i prepreka prepoznatljivih elemenata igara stare generacije poput Tetris blokova, zvjezdica i dijelova svijeta Super Maria, Pacmana i sličnih.

U svemiru igara moguće je upravljati jednim od 4 pomno modelirana broda te suprotstaviti se i natjecati sa svojim prijateljima. Da, H.I.T.R.O. je igra namijenjena istovremenoj igri dva igraća, kako bi se oživio pomalo zaboravljeni žanr split-screen igara, tj. igara sa podijeljenim ekranom.

Cilj igre je proći kroz roze obruče traženim redoslijedom, a pri tome će pomoći osvjetljavanje tih istih obruča. Naime obruč koji slijedi na prolasku kroz stazu biti će obojan zeleno sa unutarnje strane, kako bi se lakše snalazili po stazi. Nadalje, izmeću obruča su iscrtane strelice, kako bi se lakše pronašao nastavak staze. Igrač koji prvi prođe kroz sve obruće traženim redoslijedom je pobjednik! Na putu do pobjede pomoći će posebni zlatni obruči koji ubrzavaju brod nekoliko puta! Samo oprez, kojiput je bolje izbjeći ubrzanje.

O naslovu

H.I.T.R.O. je pažljivo osmišljen akronim za "Hrvatska igra traženja rozastih obruča" što ujedno opisuje cilj koji je potrebno postići u igri te ističe kako je ova igra proizvod hrvatskih studenata.

 
Fakultet elektrotehnike i računarstva - Projekti računalne grafike
Creative Commons License
2009./2010. Design by Mikuš